Міносвіти урізало держзамовлення для головної “кузні” технічних кадрів

У НТУУ “КПІ”, який є кращим ВНЗ України з підготовки кадрів технічного спрямування, порівняно з 2010-м роком державне замовлення скорочено майже на 20%. В абсолютних цифрах це 4,041 тис. у 2010-му проти 3,314 тис. бюджетних місць у 2011-му році. Основне скорочення відбилося на фінансуванні інженерно-технічних та інформаційно-технологічних спеціальностей.

За рейтингом університетів “Компас” (проводиться групою СКМ), КПІ протягом трьох останніх років займає перше місце в рейтингу роботодавців і в рейтингу інженерно-технічних спеціальностей, будучи кращою “кузнею” України для робочих кадрів цього напрямку.

Нагадаємо, що раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що держава збільшить держзамовлення на підготовку фахівців технічних спеціальностей і одночасно закриє “непрофільні” спеціальності для деяких ВНЗ.

Одним із ВНЗ, який від скорочення держзамовлення постраждав найменше, виявився Національний авіаційний університет – тут кількість першокурсників, порівняно з 2010-м, зменшилася всього на 9,3% (і технічних спеціальностей, які Міносвіти обіцяло цього року стимулювати, у НАУ менше, ніж у КПІ). Проректором закладу є перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький, який є кумом міністра освіти Дмитра Табачника.

Освіта.org.ua

по темі:

Могилянська школа журналістики НаУКМА залишилися без держзамовлення

ЛНУ Франка змушений звільнити половину викладачів

В Чехии проходят акции протеста против реформы образования

В Україні у червні 2011 року на 10 робочих місць претендувало 57 осіб


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *