15 вересня. Презентація контр-форуму “ІНША СТОРОНА ОСВІТИ”

15 вересня о 12:00 на Софіївській площі відбудеться прес-конференція, присвячена студентському контр-форуму «Інший бік освіти». Організатор — Незалежна студентська профспілка “Пряма дія”

Вперше в історії України на вулицях Києва відбудеться масовий студентський протест міжнародного масштабу. Студенти планують два дні протестувати проти освітньої політики європейських урядів. 22-23 вересня, у дні, коли міністри освіти 47 європейських країн з’їдуться до Києва, незалежні профспілки на противагу міністерському форуму влаштують власний контр-форум, який пройде на Софіївській площі.

Контр-форум “ІНША СТОРОНА ОСВІТИ” – це відповідь на політику комерціалізації, здорожчання освіти і бюджетних урізань, яку проводять практично усі уряди Європи, включаючи Україну. Така політика викликає масовий спротив студентів, викладачів і батьків. Тому контр-форум у Києві є продовженням протестного руху європейських студентів, стверджують організатори. Підтвердженням цьому буде участь у контр-форумі активістів із інших країн — Великобританії, Росії, Польщі тощо.

Контр-форум триватиме два дні, синхронно із форумом міністрів. У перший день, 22 вересня у таборі під відкритим небом, що розташується на Софіївській площі, пройдуть масові лекції, дискусії та семінари. Наступного ранку 23 вересня студенти проведуть демонстрацію і блокаду готелю “Україна”, де збираються міністри на чолі із Дмитром Табачником.

Спеціальні гості контр-форуму – сучасні українські художники із угруповання “Худрада” Нікіта Кадан, Анатолій Бєлов та інші. Їм належить ідея оформлення простору протестної площі. Також у перший день контр-форуму вони відкриють інтерактивну активістську майстерню.

Під час прес-конференції буде оголошено вимоги студентів, детально описано програму та презентовано мобілізаційне відео.

Учасники:
Ілля Власюк, – профспілка “Пряма дія”
Роксолана Машкова – профспілка “Пряма дія”
Інна Совсун – Центр дослідження суспільства
Андрій Мовчан – Автономна спілка трудящих
_______________
Контактні телефони:
(063) 478-41-85
(093) 710-24-13

 

One Comment on “15 вересня. Презентація контр-форуму “ІНША СТОРОНА ОСВІТИ””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *