Ліві профспілки підтримають боротьбу лондонських прибиральників за вищу зарплатню

В середу, 21 березня Автономна спілка трудящих організує акцію солідарності з працівниками Rentokil Initial – компанії-підрядника, яка займається прибиранням в офісах інформаційного агентства Reuters. Прибиральники вимагають підняття заробітної плати до мінімального рівня, рекомендованого міською владою: ₤8.30 за годину – тоді як наразі вони отримують лише ₤7.50. Цієї суми недостатньо для того, щоб прожити в одному з найдорожчих міст світу при стрімкому зростанні цін. Цікаво, що офіс Thomson Reuters розташований у Canary Wharf – елітному бізнес-центрі Лондона, де річна премія багатьох офісних працівників перевищує ту суму, яку б могли заробити прибиральники за все своє життя.

В лютому журналісти Thomson Reuters прийняли рішення про власний страйк, після чого агентство погодилось підняти їм зарплатню. Але коли прибиральники, що входять до профспілки IWW, склали петицію з вимогою підвищення, керівництво фірми-підрядника почало залякувати персонал і змусило всіх підписати обіцянку ніколи не піднімати це питання публічно під страхом звільнення. Назвавши своїх працівників «тупими», менеджери заявили, що той, хто незадоволений розміром зарплатні, може знайти собі іншу роботу; на цій роботі ніяких підвищень не буде.

Боротьбу прибиральників підтримала Національна спілка журналістів Великобританії. В середу акція солідарності відбудеться й в Україні, під київським офісом Reuters.

 

ЩО: пікетування офісу інформаційного агентства Reuters в Києві

ДЕ: вул. Богдана Хмельницького, 8/16

КОЛИ: 21 березня, 9:30

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *