На ПАТ «Львівська вугільна компанія» страйкують

Працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» третій день страйкують. 26 липня вони планують пікетувати Львівську облдержадміністрацію та Прокуратуру Львівської області, проте їм уже перешкоджають у цьому. Про це повідомила голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України ПАТ «Львівська вугільна компанія» Ольга Шкоропад.


Вимоги трудового колективу ПАТ «Львівська вугільна компанія», серед яких основні – виплата заборгованості з заробітної плати та справедлива оплата праці, все ще залишаються незадоволені. Саме тому працівники вирішили провести 26 липня акції протесту біля Львівської облдержадміністрації та Прокуратури. Та вже зараз їм хочуть завадити це зробити.

– Загалом на підприємстві відмовилося працювати 400 осіб, з них близько 100- планує взяти участь у акціях протесту, – розповіла Ольга Шкоропад. – Зараз ми не маємо змоги перевозити людей, бо є негласна вказівка не випускати автобуси з пікетувальниками із Червонограда. Ми намагалися домовитися з приватними перевізниками, але вони відмовилися – бояться втратити ліцензію на перевезення.

Як пояснила голова первинної профспілкової організації, працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» будуть пікетувати обладміністрацію та прокуратуру, бо саме ці органи влади повинні  контролювати дотримання чинного законодавства. Водночас вона повідомила, що трудовий колектив вже звернувся з приводу питання невиплати заробітної плати та справедливого її нарахування до Президента України В. Януковича, Генеральної прокуратури України, Міністерства соціальної політики України. Та жодної реакції на їхні листи поки немає. Працівникам наразі лише обіцяють виплатити зарплату за травень.

Учора ПАТ «Львівська вугільна компанія» відвідали голова Сокальської райдержадміністрації Микола Мисак та начальник управління вугільної промисловості та ПЕК Львівської ОДА Земомислав Новікевич. Та, за словами  Ольги Шкоропад, чиновники навіть до людей не підійшли.

Трудовий колектив ПАТ «Львівська вугільна компанія» настроєний рішуче. Якщо звернення та акції протесту не будуть результативними, працівники звертатимуться за допомогою до міжнародних організацій.

 

Нагадаємо, 23 липня працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» вийшли на роботу, але відмовилися працювати. працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» вийшли на роботу, але відмовилися працювати.

Трудовий колектив ПАТ “Львівська вугільна компанія” вирішив не приступати до роботи, поки не будуть виконані його вимоги:

1. Адміністрації і ПАТ “Львівська вугільна компанія “виплатити заборгованість з заробітної платні за травень і червень нинішнього року.

2. Підняти заробітну плату працівникам ПАТ “Львівська вугільна компанія” згідно з чиннимзаконодавством України. З .Адміністрації ПАТ “Львівська вугільна компанія” ініціювати зустріч власника підприємства з трудовим колективом до 30 липня 2012 р.

За інформацією КВПУ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *