Кабмін “покращив” життя столітнім пенсіонерам

Кабінет Міністрів своєю постановою №908 26 вересня втричі збільшив розміри підвищень до пенсій, якими користуються ветерани війни. Про це повідомляє урядовий портал. На жаль, це стосується лише ти щасливчиків, яким уже виповнилося 100 років.

Найбільше пощастило столітнім повним кавалерам орденів слави та героям Радянського Союзу: ті з них, хто дожив до цього славного дня, отримуватимуть тепер надбавку в 1797,60 грн. замість 599,20 грн. Якщо серед інвалідів І групи в Україні є ті, хто відсвяткував столітній ювілей, то їм дістанеться 1284 грн. Сума зменшується по мірі збільшення імовірності того, що за обіцяними грошима хтось прийде: рядовим учасникам бойових дій докинуть до пенсії всього 642 грн., а іншим – і того менше.

Столітнім громадянам, які не мають статусу ветеранів, отримають підвищення до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, у розмірі 20% прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність. На даний момент це означає додаткові 171,20 грн.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *