Активісти Автономної спілки трудящих взяли участь в акції протесту проти законопроекту, що обмежує право на свободу зібраннь

SliV5BxwwPk

12.06.2013 активісти Автономної спілки трудящих взяли участь в акції протесту проти законопроекта «Януковича-Захарченка-Ставнійчук», який в разі його прийняття суттєво обмежить права людей на мирні зібрання.

На акції біля будівлі Верховної Ради України було присутньо приблизно 40 представників різних політичних та правозахисних організацій. Активісти АСТ склали помітну частину протестувальників. Учасники акції, попри протидію правоохоронців, передали до Верховної Ради кістік,  який символізує закон «Януковича-Захарченка-Ставнійчук».

Не обійшлося і без абсурдних інцидентів – на підході до місця проведення акції співробітник міліції відмовився пропускати до площі біля парламенту кількох активістів АСТ, що задекларували своє бажання потрапити на мітинг, мотивуючи заборону проходу тим, що у активістів були відсутні перепустки для проходу під (!) Верховну Раду. В той же час міліціонер спокійно пропускав осіб, що заявляли йому про те, що направляються всередину (!) Верховної Ради на парламентські слухання, не вимагаючи в них жодних перепусток.

АСТ послідовно виступає проти прийняття будь-яких законопроектів у сфері регулювання права осіб на мирні зібрання, як провладних відверто репресивних ініціатив, так і т.зв. «цивілізованих» законопроектів, адже ми вважаємо, що прийняття будь-якого законодавства з даного питання буде об`єктивно грати на руку владі та обмежувати свободу зібрань. В даний час при проведенні своїх мирних заходів ми послуговуємось ст.39 Конституції України та рішенням Конституційного суду від 19.04.2001 року N 4-рп/2001 і вважаємо, що це максимально можлива нормативна база в даній сфері (хоча ми також заявляємо, що будь-яке втручання держави в питання проведення мирних акцій і навіть названі документи ми розцінюємо як втручання держави в питання свободи особистості – в даному випадку, – свободи на вираження своїх поглядів та мирних зборів, яке є неприпустимим).

 Активісти АСТ планують продовжувати кампанію власними силами та у співпраці із іншими організаціями.

qqPKM41db3k

mFchYstxB48

ou1AWhnxmlQ

 VzEu1Hv7xWI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *