Часткова перемога АСТ. Автор закону про цензуру інтернету злякався протестів

392_300_26538_cenz_Народний депутат Володимир Олійник пообіцяв відкликати свій законопроект “Про захист інформаційного простору”, в якому пропонувалося дозволити закривати будь-які сайти протягом однієї доби.

Про це він заявив сам, пояснивши, що прийняв таке рішення, злякавшись суспільного резонансу. Він повинився, що норми його законопроекту сформульовано так, що він дозволить блокувати будь-який сайт. “А я цього не хотів”, – запевнив народний обранець, визнавши власну некомпетентність (він є заступником голови Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності). Олійник подякував громадськості за оперативну реакцію на його знущальну ініціативу, але погрожує, що продовжить намагання цензурувати інтернет: на його думку, “відмовлятися від наведення порядку в інтернеті не варто”.

Нагадаємо, АСТ першою звернула увагу на цей законопроект, провівши його докладний аналіз і звернувши увагу громадськості та журналістів на нього. У п”ятницю АСТ оприлюднила свій аналіз, і всі публікації ЗМІ на тему “закону Олійника” є просто скороченим релізом нашої організації.  Ми вітаємо цю невелику перемогу і закликаємо пильно стежити за подальшими ініціативами цього та всіх інших депутатів: добра від них чекати не доводиться, але найбільш шкідливі та небезпечні пропозиції треба душити у зародку.

 

Це лише часткова пермога. АСТ не збирається дозволити приймати будь-який закон, що обмежить свободу слова та сприятиме розширенню повноваженнь МВС та СБУ. Навіть, якщо він буде “м’якішим” та “розумнішим” від нинішньої редакції “закону Олійника”, то ми все одно не будемо із ним згодні.

 

One Comment on “Часткова перемога АСТ. Автор закону про цензуру інтернету злякався протестів”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *