АСТ пікетувала Верховну Раду

DSC_1360res.

21 жовтня 2013 активісти Автономної Спілки Трудящих та інших організацій взяли участь в акції проти ухвалення законопроекту № 2508а, що поховає мирні зібрання в Україні.

Нагадаємо, що за проектом закону № 2508а „Про свободу мирних зібрань” передбачається обов`язок повідомляти органи влади про мирне зібрання за 48 годин. Ми розуміємо, що за 48 годин влада через свої кишенькові суди встигне заборонити будь-яке небажане для неї мирне зібрання. Натомість, в даний час для проведення мирних акцій згідно з рішенням Конституційного суду України N 4-рп/2001 від 19.04.2001 нам слід лише повідомити владу у „прийнятні строки”. На практиці дану оціночну категорію ми можемо тлумачити на свою користь і стверджувати, що для нас „прийнятним” є, наприклад, строк у дві години. Більше того, в Україні на даний час взагалі відсутня відповідальність за відсутність повідомлення органів влади про проведення мирного зібрання.

Також законопроект №2508а надасть підстави для судової заборони мирних акцій в будь-який час, хоча за нині діючим законодавством позовна заява, яка надійшла від органів влади в день проведення заходів або після  цього, залишається без розгляду.

Ми можемо також спрогнозувати, що в разі ухвалення цього законопроекту значно зросте застосування до протестувальників ст.382 Кримінального кодексу України за „умисне невиконання рішення суду” в разі, якщо люди зберуться всупереч забороні проводити мирні зібрання. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 8500 до 17000 грн. або позбавлення волі на строк до трьох років.

Ми наголошуємо на необхідності подальшого протесту проти будь-яких спроб влади прийняти спеціальний закон, що регламентуватиме проведення мирних зібрань в Україні. Ухвалення Верховною Радою будь-якого спеціального закону про мирні зібрання, а не тільки проекту №2508а, буде об`єктивно обмежувати право на мирне зібрання.

Тому готуємося до нових акцій протесту проти обмеження наших прав!

Фото: 

DSC_1359res.

DSC_1360res.

DSC_1388res.

DSC_1409res.
Активіст тримає над головою провокатора, який дає інтерв’ю пресі листок з написом: “ЛЮДИНА БАНКОВОЇ”.

DSC_1401res.

DSC_1424res.

DSC_1454res.

DSC_1463res.

DSC_1478res.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *