АСТ розпочала інформаційну кампанію проти подорожчання проїзду в міському транспорті Києва.

3Вранці 30 жовтня активісти АСТ провели роздачу інформаційних листівок біля станції київського метрополітену “Шулявська” з метою ознайомлення громадськості з недоцільністю підвищення тарифів на проїзд в муніципальному транспорті. Міська влада називає нові тарифи на проїзд “економічно обгрунтованими”, але така заява викликає ряд питань, таких, як: чи будуть підвищені (або хоча б виплачені) зарплати працівників міського транспорту? Чи підвищилась платоспроможність громадськості з моменту останнього підвищення тарифів? Куди йдуть гроші з продажу рекламних площин в міському транспорті?

Синдикалісти мають намір нагадати громадянам, що міський транспорт є благом суто соціальним, а тому не має переслідувати комерційну мету отримання надприбутків. Його неприбутковість є нормою, яку можна цілком покрити дотаціями з міського бюджету. У приклад можна привести позитивний досвід міста Таллін, в якому запровадження безкоштовного міського транспорту посприяло підвищенню економічного становища міста.

Приєднуйтесь до інформаційної кампанії, долучившись до груп в соціальних мережах, в яких дізнаєтесь про проведення наступних акцій, до яких ви також можете приєднатись:

http://vk.com/metro2grn

facebook.com/groups/metro2grn/

1
2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *