Акція за безкоштовний проїзд перед КМДА

Опівдні під стінами КМДА відбувся пікет проти подорожчання проїду – за безкоштовний транспорт. Близько 40 лівих активістів із різних організацій, в тому числі і АСТ, передали свої вимоги до міській владі. Якщо раніше міська влада шукала засоби зробити підвищення вартості менш болісним, вигадуючи різні схеми з єдиним квитком, то нещодавно змінила свою думку, вирішивши просто підняти ціни до 3-х гривень.

В свою чергу ми вимагаємо безкоштовності проїзду. Україна – одна з найбідніших країн у Європі, де за даними ООН 41% населення витрачає більше 60% своїх грошей на харчування. До того ж криза, рецесія – все це робить гаманці простих українців ще тоншими, а тут міська влада підкидає отаку свиню! Тому АСТ оголошує про довгострокову кампанію, і сьогоднішньою дією протест не вичерпується.

Проведення сьогоднішнього пікету було заплановане активістами заздалегідь, ще до початку протестів на Майдані. Не зважаючи на масовість та “гарячість” нещодавніх подій, ми вирішили не звертати з запланованого шляху. Тим паче, що протест на євромайдані був виключно політичним, без жодних соціальних вимог, і на наш погляд це був виступ “за менше зло”. Але ж Європа – це місцями і безкоштовний проїзд, як у Талліні. Наша акція відубалась вже після жорстокого розгону та побиття протестувальників на Майдані, з приводу чого в АСТ-киян є окрема заява.

В кінці-кінців ми не лише за безкоштовний проїзд, а й за передачу підприємств транспорту (і не тільки) в управління трудових колективів, бо якщо чиновники не можуть знайти нормальний вихід із ситуації – то вони нікому не потрібні.

84442180 84443157 84442637 84442804

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *