“Соціальний діалог” в Україні очолить Фірташ

Національна тристороння соціально-економічна рада рекомендує Віктору Януковичу призначити голову Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа на пост голови Національної ради. Таке рішення було одностайно прийняте в понеділок на засіданні президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР), повідомила прес-служба Федерації.

В засіданні брали участь сам Фірташ, перший заступник Міністра соціальної політики Василь Надрага та голова Федерації профспілок України Юрій Кулик.

Президія схвалила проект положення про Секретаріат Національної ради, Регламент його роботи. Ці документі буде передано на затвердження главі держави, після чого буде обрано секретаря НТСЕР. Перше пленарне засідання Національної ради має відбутись 20 лютого у Будинку спілок. Серед першочергових питань, які планується на ньому розглянути – пріоритетні напрями діяльності на 2012 рік, взаємодія НТСЕР з Комітетом економічних реформ у процесі їх реалізації згідно з Національним планом дій на 2012 рік, стан впровадження Закону України “Про соціальний діалог в Україні”, про Національну стратегію з протидії ВІЛ/СНІДу у сфері праці та ін.

Таким чином, сторони «соціального діалогу» остаточно відкинули будь-які претензії на «об’єктивність» і «трипартизм», офіційно зафіксувавши, на чиєму боці знаходиться держава та керівництво ФПУ. За «баланс інтересів» праці та капіталу в Україні відповідатиме голова організації роботодавців і один із найбагатіших олігархів країни.

Див. також:

Азаров просит профсоюзы активнее защищать права трудящихся

На свободу выйдут 5 тыс. буржуев. Чиновника-миллионера пока что не “декриминализировали”

Трудовий Кодекс будуть обирати між поганим і ще гіршим

Разговорчики в строю: почему невозможен “социальный диалог”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *