Анонс. Акція солідарності з робітниками Chung Hong Electronics відбудеться 3 липня о 9:00

Акція солідарності з робітниками Chung Hong Electronics

ЩО: пікетування офісу LG Electronics в Україні
ДЕ: вул. Басейна, 4 (літера А)
КОЛИ: вівторок, 3 липня, 9:00

3 липня о 9:00 ліворадикальні активісти пікетуватимуть офіційне представництво транснаціональної корпорації LG Electronics в Україні. Представники Автономної спілки трудящих та інших організацій таким чином висловлять свій протест проти нелюдської експлуатації та незаконних репресій проти польських робітників і робітниць на заводі Chung Hong Electronics у спеціальній економічній зоні під Вроцлавом. Основний клієнт цього заводу – LG Electronics.
На заводі вже третій місяць триває трудовий конфлікт: працівники та працівниці цього підприємства вимагають підвищення зарплатні на 70 євро, відновлення роботи соціального фонду, зниження річного максимуму понаднормової роботи, відновлення безкоштовного транспорту для робітників заводу та реалізації деяких інших пунктів, що мають стосунок до облаштування робочих місць і графіку роботи. 28 червня один із робітничих активістів, представник анархо-синдикалістської профспілки Inicjatywa Pracownicza Кшиштоф Газда був незаконно звільнений. Дізнавшись про це, інші робітники оголосили негайний страйк.
Керівництво заводу відібрало 15 найактивніших робітників і замкнуло їх у їдальні, щоб ізолювати від решти. Поліція не вживала жодних заходів, хоча була присутня. Тим часом, роботодавець погрожує звільнити й інших учасників страйку. Але робітники та робітниці продовжують опір.
Головним клієнтом Chung Hong Electronics є компанія LG Electronics. Автономна спілка трудящих пікетуватиме представництво цієї корпорації, вимагаючи від неї вплинути на свого підрядника, щоб там були припинені репресії та були задоволені вимоги трудящих. В іншому разі активісти погрожують розгорнути кампанію бойкоту продукції LG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *