Анонс акції. 19 липня. Ветувати «пенсійну ДЕформу»!

У вівторок 19 липня 2011 (17:00) року незалежні профспілки влаштують акції протесту проти «неоліберальних ДЕформ» у Києві та інших містах України. Учасники вимагатимуть від Президента України накласти вето на прийнятий парламентом 8 липня ц.р. законопроект №7455. Організатори попереджають, що захід пройде за будь-яких умов, відрізнятимуться лише його наслідки: «Ми рішуче закликаємо Президента накласти вето закон, який всупереч Конституції України урізає права громадян. Підписання закону підштовхне громадян до радикалізації їхнього протесту». Відповідну заяву оприлюднили ініціатори кампанії після зборів 10 липня. Серед організаторів члени студентської профспілки «Пряма Дія», «Автономної спілки трудящих», незалежної профспілки «Захист Праці» та ініціативи «Феміністична офензива».

Акція протесту в Києві розпочнеться о 17-00 біля верхнього виходу ст. м. «Хрещатик» і продовжиться біля стін Адміністрації Президента України. У інших містах в цей же час захід розпочнеться біля місцевих адміністрацій. Активісти пояснюють, що обрали зручний час, як для працюючих громадян, так і для «слуг народу», щоб дати можливість їм поспілкуватись після роботи.

 

Активісти закликають долучатись до оргкомітету акції усіх громадян та їх об’єднання, окрім політичних партій. «Наша мета — відстояти права народу та розвинути його самоорганізацію, а не привести до влади чергових експлуататорів», — уточнюють в оргкомітеті. На акції 19 липня буде заборонена партійна символіка.

 

Організатори вбачають наступні небезпеки «пенсійної ДЕформи»: підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років; підвищення пенсійного віку для науково-педагогічних працівників-чоловіків до 62 років; збільшення стажу для отримання мінімальної пенсії на 10 років для чоловіків і жінок; примусові відрахування (до 7% заробітку) до Накопичувального фонду без гарантії отримання доплати до пенсії. «Це надто жорстокі, й водночас неефективні заходи, — відзначають активісти. — Збільшити надходження Пенсійного фонду могло б викорінення тінізації праці».

 

Окрім цього, протестуючі наголосять на неприпустимості прийняття нового Трудового кодексу і закону «Про зайнятість населення», Житлового Кодексу та «реформування» освітньої сфери в бік її комерціалізації. Вони вважають, що усі ініціативи влади та її попередників пройняті згубною капіталістичною ідеологією, згідно якої держава має перш за все сприяти бізнесу, а не забезпеченню прав працівників — нинішніх і майбутніх (студентів). Всі «невідкладні заходи» продовжуватимуться доти, доки народ дозволятиме себе грабувати.

 

Автономна спілка трудящих http://avtonomia.net

Профспілка «Захист Праці» http://zahist.wordpress.com

Студентська профспілка «Пряма Дія» http://direct-action.org.ua

Ні ДЕформам проти народу!

Життя людей цінніше за прибуток!

Досить затягувати паски на шиях людей!

8-063-315-96-50

8-063-195-41-94

ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА:

НЕБЕЗПЕКИ проекту ПЕНСІЙНОЇ РЕФОРМИ
http://avtonomia.net/?page_id=346

НЕБЕЗПЕКИ проекту ТРУДОВОГО КОДЕКСУ
http://avtonomia.net/?page_id=344

НЕБЕЗПЕКИ законопроекту «ЖИТЛОВОГО КОДЕКСУ» (2307-д)
http://avtonomia.net/?page_id=354

НЕБЕЗПЕКИ законопроекту „ПРО ЗАЙНЯТІСТЬ НАСЕЛЕННЯ”
http://avtonomia.net/?page_id=350

Запрошення на акцію у соцмережах:

http://www.facebook.com/event.php?eid=217440214966903

 

http://vkontakte.ru/event28655052

по темі:

Реформа пенсионная, а грабят молодых

Перед дождиком в четверг. Протесты против пенсионной реформы

Независимые профсоюзы протестовали против пенсионной деформы

НЕБЕЗПЕКИ проекту ПЕНСІЙНОЇ РЕФОРМИ

Київ. 4 липня. Акція проти пенсійної ДЕформи

Британцы против пенсионной реформы

Анонс. 4 липня. 10:00. Пікет проти неоліберальної ДЕформи пенсійного забезпечення

28 ЧЕРВНЯ. Проти неоліберальних ДЕформ: акція українських лівих

Реформа пенсионная, а грабят молодых

Пенсия прощается с тобой

Пенсионная реформа для молодежи: почему все не так?

Реформа пенсионной системы – возвращение в варварство?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *