Пікет солідарності під посольством Греції (ФОТО)

shnuEAZQPDjwK60r3FcmPIebAT_7GyvWij16_3TeOuM,Gg-4oKIx0kvIIjU6WkNzOYYwh4mBsXBnrsiXSJtYtscВчора, 5 липня, активісти  Автономної спілки трудящих, відповідаючи на заклик робітників з міста Салоніки, пікетували посольство Греції. Підіймалося кілька тем. По-перше, солідарність із робітниками заводу Vio.Me., які захопили власне підприємство та навіть налагодили виробництво, але їхній кооператив не отримує визнання з боку держави. Більш детальну історію ви можете дізнатись з тексту анонсу, або інформаційного сайту ініціативи солідарності. По-друге, висловлення підтримки анархістськом руху країни, що зазнає  утисків з боку поліції: соціальні центри, засновані в покинутих будівлях виселяються, а Костас Саккас (нажаль, його ім’я на плакаті було написано неправильно, через неуважність) більше двох років утримується в СІЗО без суду, звинувачений в причетності до “Вогняних осередків змови”. По-третє, уряд, задля економії коштів, вирішив закритики державну телерадіокомпанію ЕРТ, викинувши навулицю дві з половиною тисячі її робітників. З нашого боку працівникам посольства було передано звернення до уряду Греції, в якому містилися наші вимоги стосовного піднятих тем:

Грецькому уряду

1. Ми, учасники мітингу під посольством Греції, висловлюємо солідарність з робітниками заводу Vio.Me. в Салоніках та вимагаємо від грецького уряду визнати за ними право утворити кооператив на своєму підприємстві. Вихід із кризи можливий лише через соціалізацію засобів виробництва, тобто шляхом передачі їх в руки робітників. Ми наполягаємо на тому, щоб уряд Греції не чинив опору будь-яким намаганням трудящих здійснити своє право на працю та гідне життя шляхом взяття підприємств в свої руки.

38dqyhDwcyd7vuy2MD9ts2w6pcUAmdMQwiJz053yCfk,Nnd4tp8eJogZonrgGVn7LnoQ2DpU4NsPChfdU_myqFo

2. Наймана праця – це пограбування робітників, виражене в привласненні роботодавцями додаткової вартості, виробленої працівниками, які в свою чергу отримують лише назначну компенсації у вигляді заробітньої платні. Тому соцалізація виробництва є лише повернення в руки робітників нажитого їхнім потом капіталу, і є виправданою з точки зору будь-якої етики, якщо вона не є лицемірством.

TmPE0smwOTuWNokFc8QfFisU_Psn-Z8YVChRAQaTxUY,kE5HgH3paVOvDIeTaXuAVRGOSO9GWjD78DOlWjVbjZw

3. В той же час поліція Греції, захищаючи “священну” приватну власність привілейованої меншості (ця священність зазвичай не розповсюджується на банківські рахунки більшості людей), виселяє людей, які вселилися в пусті будинки в Афінах, і намагаються пожвавити суспільне життя в охопленій кризою країні. Якщо уряд Греції не хоче, щоб країна постійно залишалася в стані кризи, а ї населення страждало від неможливості зводити кінці з кінцями, він має дозволити людям вільно вселятися в пусті приміщення і припинити будь-які переслідування тих, хто цим займається.

JsXlzncp4-FuMEI-aN3mpsE1OS5MO3fI69XQJqB1wIo,e9eTbKxY2m1xk7VxbENU6fTdo3oQCy-RFak0PsZDL70

5. Ми висловлюємось проти наміру держави закрити телерадіокомпанію ЕРТ і викинути на вулицю дві з половиною тисячі її робітників. Тому ми солідарні з їхньою боротьбою за право бути ситими.

_ifQfFe6XrtIDi89CK76QeKGKWxiJmfd8U_5cm02qAg,23_MZqnY36s3hvyO8g4dGRSULgUCaGkPumT0tTTTaEA

6. Також ми вимагаємо припинити репресії проти анархістського руху Греції, зокрема проти Костаса Саккаса, що більше двох років сидить у в’язниці без суду. Анархісти – одні з небагатьох, хто дійсно бажають покращити життя більшості, а не прагнуть захистити право капіталстів і надалі грабувати населення.

s_HnZlOdlNwj-PwOP_29SB_Yf8LzjCxv7HQNuovlC9g,cHlt_PaF6d9shzxU5KtbP7WsUtAGZs9kbDq2yIpH0Bg,iwRj0SblOqovIC9AJgh3iuP2aYl1I12rMQ7b_WuB6xU

Ми сподіваємося, що наше повідомлення, адресоване уряду Греції і передане посольству, буде взято до уваги. В будь якому разі, ми залишаємося солідарними з усіма трудящими та протестувальниками Греції та будемо і надалі висловлювати їм свою підтримку.

Автономна спілка трудящих

Fgjxemnrey9r8BR1w0PGo6bBU7VaJ3pbnAVHlkHpEWc,6TX8VA8KLcqRsUyAQdCNeBGIrkrtBGcovqkuvncPDdw
Невеличкий такий жарт 🙂

Переклад цього звернення буде надіслано з листом солідарності нами до Греції.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *