Кабмін розробив план затягування пасків

Петро Климов

Кабінет міністрів України затвердив законопроектний план на 2011 рік, який передбачає подальше сприяння великому капіталу коштом працюючих верств населення.

 

Уже цього року Мінюст обіцяє забезпечити:

 

Великому капіталу – розвиток експортного потенціалу України (кредитування і страхування експорту).

 

Трудящим – посилення відповідальності за безквитковий проїзд у міському транспорті.

 

Великому капіталу – залучення фінансових ресурсів вітчизняних і міжнародних організацій для реалізації інвестиційних проектів у сфері житлово-комунального господарства.

 

Трудящим – розроблення і впровадження механізму відключення боржників за теплопостачання.

Великому капіталу (експортерам сировини) – ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Європейською асоціацією вільної торгівлі

 

Трудящим – зменшення витрат державного бюджету на покриття збитків від катастрофічних подій (що це таке, ми вже бачили на прикладі минулорічної безпорадності російської держави під час лісових пожеж).

 

Великому капіталу – поступовий перерозподіл ставки внеску на пенсійне страхування від роботодавця до працівника.

 

Трудящим – звільнення солідарної системи від невластивих для неї видатків і скорочення пільг, у тому числі скасування «необґрунтованих» пільг щодо дострокового виходу на пенсію та сплати внесків на пенсійне страхування.

 

Українська буржуазія, як бачимо, прагне увійти в новий рік, позбавившись усього їй непотрібного – будь-яких компенсацій експлуатованим робітникам, тобто державних соціальних гарантій.

по темі:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *