Незалежні профспілки продовжать кампанію проти пенсійної реформи

 

Противники пенсійної реформи не збираються припиняти акції протесту.Таку інформацію розповсюдила прес-служба Автономного Союзу Трудящих. На думку синдикалістів, влада злякалася протестів з боку противників нових реформ, які представники АСТ називають “ДЕформи”. Але уряд не відмовляється від своїх намірів, а лише намагається відкласти прийняття непопулярних заходів, чекаючи на спад протестної активності. Крім пенсійної, жителів Україну очікують «ДЕформи» трудового та житлового законодавств. Усі вони спрямовані на демонтаж соціальної системи і, як наслідок, погіршення умов життя більшості українців.

 

«Схоже, що влада не відчуває себе досить впевнено. Ми бачили багато випадків порушення процедури прийняття закону, але це чи не перший випадок, коли подібна аргументація використовується владою для того щоб скасувати власне рішення. Спочатку вони продемонстрували свою політичну силу, а за пару днів зрозуміли що їм бракує політичного розуму. Вони в чергове довели слабкість та беззубість своїх опонентів у парламенті, але забули, що це не їхній найстрашніший ворог.  Але, нарешті уряд зрозумів які наслідки можливі. Зараз влада боїться тільки «вулиці», а не опозиціонерів у Раді. Пропрезидентські сили намагаються «переграти» ситуацію із найменшими політичними втратами для себе. Тож вони будуть намагатися не допустити масованої кампанії профспілок та громадських організацій проти цілого пакету загрозливих для трудівників нововведень, які коаліціанти чомусь називають «реформами». А просуватимуть ці Трудові та Житлові кодекси вони обов’язково. Тож ми побачимо іще не один подібний бюрократично-процедурний фокус до кінця року», –  прокоментував один із активістів АСТ.

 

 

Нагадаємо: міжгалузева синдикалістська профспілка “Автономний союз трудящих”, разом зі студентською анархо-синдикалістською профспілкой «Пряма дія» та профспілкою «Захист праці» ініціювали кампанію проти неоліберальних реформ. Пізніше до акцій протесту проти ДЕформ приєдналася ряд галузевих профспілок і молодіжних організацій.

по темі:

Кабмін розробив план затягування пасків

Пенсійна реформа у дзеркалі політичної економії

Янукович не підписував закон про Пенсійну реформу

Кабмін розробив план затягування пасків

Масштабная социальная афера проведена тихо

АНОНС АКЦІЇ. 19 липня. Ветувати «пенсійну ДЕформу»!

Пенсійна реформа зменшила українські пенсії на 20%

Реформа пенсионная, а грабят молодых

Перед дождиком в четверг. Протесты против пенсионной реформы

Независимые профсоюзы протестовали против пенсионной деформы

НЕБЕЗПЕКИ проекту ПЕНСІЙНОЇ РЕФОРМИ

Київ. 4 липня. Акція проти пенсійної ДЕформи

Британцы против пенсионной реформы

Анонс. 4 липня. 10:00. Пікет проти неоліберальної ДЕформи пенсійного забезпечення

28 ЧЕРВНЯ. Проти неоліберальних ДЕформ: акція українських лівих

Реформа пенсионная, а грабят молодых

Пенсия прощается с тобой

Пенсионная реформа для молодежи: почему все не так?

Реформа пенсионной системы – возвращение в варварство?

Пенсионный фонд прекрасно наполняется без реформы

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *