Конкурс «Найгірший начальник року»

Антирейтинг  «Найгірший начальник року» започатковує в Україні Автономна Спілка Трудящих (АСТ). Завдяки серії публікацій про найбільш “мальовничих” представників ми хочемо створити колективний портрет правлячого  класу.
Є десятки рейтингів, у яких героями є «найкращі роботодавці», найвпливовіші політики, найбагатші мільйонери. На жаль, ці рейтинги оцінюють не те, що насправді цікавить пересічних людей: тих 99%, які й працюють на благо менш, ніж 1%.

Серед осіб, що можуть потрапити до нашого «рейтингу» – власники підприємств, корпоративні та державні бюрократи, в’язничні адміністратори, фахівці з кризового управління та інші особи, які використовують владу та власність для того, щоб калічити життя людей.

Ми не вважаємо, що у сьогоднішній економічній системі буржуа чи бюрократ можуть повністю уникнути подібних вчинків. Втім, навіть у рамках капіталізму є найгірші. Ті, що задають тон у класовій боротьбі проти знедолених.

Це не «чорний піар»

Наш конкурс буде спиратися на свідчення людей, документи та відкриті джерела. Нашою метою не є перетворювати свій конкурс на дубець в руках однієї із груп можновладців.«Пом’якшувальних обставин» немає – історія нинішньої кризи довела, що «раціональна» поведінка великих гравців на ринку (коли “економічною ефективністю ” пояснюють звільнення людей чи посилення  експлуатації), тільки посилює безладдя і призводить до безробіття найманих робітників, банкрутства дрібних власників.Навпаки: коли виявиться, що фірма, яка масово звільняє працівників та працівниць. здатна на великі вкладення у бізнес, то це буде  тільки «мінусом» для її начальників.

Ми будемо оцінювати дії номінантів, які завдають шкоди залежним від них людям. Факти приниження гідності, сексуальних домагань, порушення репродуктивних прав та права на особисте життя розглядатимуться так само, як і невиплата заробітної платні. Психологічний пресинг, направлений на підлеглих, асоціальна поведінка начальника, створення нових схем шахрайства і висування законодавчих ініціатив з обмеження прав трудящих є предметом вивчення журі та винесення вердикту.

Умови конкурсу

1 червня 2012 року ми припинимо збір інформації і вже 1 липня оприлюднимо результати за сезон. Переможці 1 липня 2012 року будуть визначатися за наслідками зібраних нами даних за весь 2011 і за перші п’ять місяців 2012 р.

Чому влітку?

Бо робочий рік закінчується періодом відпусток. І саме у цей час варто визначати, хто за цей рік «відзначився».

«Чому я не бачу у вас свого паскудного шефа?»

Тому що ми не можемо знати про всіх. Зв’язуйтеся із нами за вказаними ТУТ контактами та надавайте докази, що ваш начальник чи начальниця НАЙгірші.

Географічні обмеження

Ми могли б внести  у число номінантів, наприклад, Стіва Джобса за використання праці неповнолітніх та отруєння працівників. Але все це відбувається у Китаї. Тож покійний Стів Джобс міг би потрапити до нашого конкурсу, якби його виробнича діяльність відбувалась і в Україні. Громадянство номінантів не має жодного значення.

Чекаємо від працівниць та працівників українських підприємств активної допомоги та співпраці.

My Boss Is a Bitch/Bastard!

ПО ТЕМІ:

Разговорчики в строю: почему невозможен «социальный диалог»?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *