АКЦІЯ. АНОНС. Зупинити деформу залізничного транспорту!

Зупинити грабунок пасажирів! Припинити репресії проти робітничих активістів!

22 грудня на Привокзальній площі біля залізничного вокзалу о 13:00 відбудеться акція протесту проти приватизації «Укрзалізниці».

Укрзалізниця давно стала годівницею для крупного вітчизняного бізнесу.  Пасажири всі ці роки успішно субсидуют фірташів, ахметових та коломойських.   Якщо квитки зростають у ціні, то тарифи на вантажні перевезення для бізнесу залишаються пільговими. З жовтня 2008 р. загальний рівень тарифів на внутрішні вантажні перевезення фактично залишається незмінним або меншим за передкризовий. Зростання окремих тарифів не перекриває інфляцію.

Ми вимагаємо:

 

–          Ввести прозорі схеми субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних і припинити розмови про «економічно обгрунтовані тарифи». Пасажирський транспорт – це соціальна послуга, а не комерційне підприємство!

 

В планах «оптимізаторів» скоротити мережу «збиткових» пасажирських перевезень та позакривати частину маленьких станцій. Залізничники залишаться без роботи.   Мешканці маленьких міст та селищ будуть вимушені користуватися дорогим та шкідливим для довкілля автотранспортом.  Це понизить рівень мобільності трудящих та шкодитиме природі.

 

–          Розвивати розгалужену систему пасажирських перевезень, вводити нові маршрути з обслуговуванням найвіддаленіших місцевостей, інвестувати в оновлення інфраструктури та рухомого складу за рахунок надприбутків капіталістів, відмовитись від паспортного контролю при купівлі квитків. Вільне пересування – це право, а не привілей!

 

На даний момент активісти дуже поміркованої, але хоча б непідконтрольної адміністрації, вільної профспілки  залізничників зазнають переслідувань. Проти провідника Олександра Абросімова  порушили кримінальну справу, у Коростені намагаються розігнати профспілку локомотивного депо. Керманичі ж «офіційної» профспілки залізничників і транспортних будівельників (ФПУ) більше воюють із «конкурентами» із вільної профспілки, ніж із начальством.

 

 

–          Закликаємо працівників і працівниць «Укрзалізниці» до усвідомлення своїх класових інтересів, самоорганізації в бойові синдикати і висунення наступальних вимог до керівництва. Права не дають, права беруть!

 

Акцію 22 грудня організовує Автономна Спілка Трудящих (АСТ).

 

 

АСТ — класова спілка, яка об’єднує представників експлуатованих капіталом трудящих.

АСТ — самоврядна організація, яка ґрунтує свою діяльність на участі всіх членів спілки в його керівницстві, не допускаючи виникнення відокремленого апарату, що стоїть над масою рядових учасників.

АСТ вважає основною формою боротьби за інтереси трудящих позапарламентську діяльність — страйки, мітинги, маніфестації.

АСТ зосереджує свої зусилля у боротьбі за насущні економічні та політичні інтереси трудящих, разом з цим взаємодіє з організаціями, чия діяльність не перечить тактичним і стратегічним задачам Автономної Спілки Трудящих, проводить політику, яку підтримує більшість членів спілки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *