АНОНС. Пикет “Приватбанка” 27 июня

В четверг, 27 июня, активисты Автономного союза трудящихся будут пикетировать VIP отделение “Привата” по адресу: бульвар Тараса Шевченко, 58. Этобудет четвертая еженедельная акция в рамках кампании, которую проводит АСТ в знак солидарности с металлургами Грузии, протестуя против той антирабочей политики, которую проводит финансово-промашленная группа “Приват” в этой стране,а так же в Укране. Эта ФПГ борется против профсоюзов, подавляет забастовки,  ликвидирует предприятия («Аэросвит», «Газета по-Киевски», другие) и  при этом требует себе преференций и скидок от госбюджета. О проведении акций солидарности нас письмом попросили грузинские шахтеры. Стоит отметить, что руководство банковских отделений каждый раз пыталось помешать проведению вполне зконных пикетов.

Начало акции в 9:30 утра

Текстовые и фото-отчеты с предыдущих акций:

Ліві радикали пікетували банк Коломойського

Кампания против «Привата» продолжается

Прошла очередная акция против “Привата” (ФОТО)

Текст листовки:

Проти імперії «Привата»

 

Група «Приват» – це не тільки величезна мережа банків, які представлені окрім України ще у  6 країнах світу – в Росії, Латвії, Італії, Португалії, на Кіпрі та в Грузії. І. Коломойський та група «Приват» також мають інтереси в енергетичному секторі: вони контролюють низку обленерго, нафтопереробних заводів, а також “Дніпроазот”, “Укрхіменерго”, “Укрнафту” та інші підприємства, пов’язані з нафтою. Окрім енергетичних ресурсів, Коломойський  є також власником гірничо-збагачувальних комбінатів, феросплавних заводів, інших металургійних та машинобудівних підприємств.

Він контролює промислові підприємства не лише в Україні, але й за кордоном, де часто робітники зазнають ще більш жорстокої експлуатації. Зокрема, вже не перший місяць тривають страйки на Зестафонському заводі феросплавів і Чіатурському марганцевому комбінаті в Грузії, які належать “Привату”. Заробітна платня шахтаря там у кілька разів менша за український показник. Тисячі грузинських гірників та металургів ведуть героїчний опір українським капіталістам: вони страйкують, вимагаючи укладення колективного договору та підвищення зарплатні. Нещодавно хазяї були вимушені таки піти на переговори з робітниками. Ми висловлюємо солідарність із нашими товаришами по класу в їхній боротьбі проти капіталу, який, як відомо, не має національності.

Українські трудящі також страждають від дій Коломойського – торік цей одіозний капіталіст навіть переміг у конкурсі на звання “Найгірший роботодавець”. Достовірно відомо, що у ЗМІ, які належать І. Коломойському, журналісти постійно зазнають утисків. Вони виявляються у формі масових звільнень або у систематичній недоплаті зарплатні. Так, два роки тому було ліквідовано  «Газету по-київськи», журнал «Профіль», а підрядники  сайту  «Главред» довго не отримали грошей за виконані роботи.  Слід також зазначити, що в половині випадків закриття діючих підприємств і недоплата зарплатні викликана бажанням економити кошти попри інтереси кваліфікованих робітників, які  і створюють багатство капіталістів.

Восени минулого року група “Приват” примусила уряд знизити тарифи на електроенергію для її феросплавних заводів. Для цього вона вдалася до шантажу, погрожуючи масовими звільненнями та прикриваючись кишеньковими профспілками. В результаті тарифи знижено в півтора рази, тоді як для звичайних трудящих їх скоріш за все підвищать у цьому році.

Окремої уваги заслуговує історія з “Аеросвітом”, який належав І. Коломойському і який він сам же і довів до банкрутства, викинувши на вулицю тисячі працівників і працівниць – після чого став власником компанії “Міжнародні авіалінії України”. А в ПриватБанку встановлена потогінна система, коли зарплатня залежить не стільки від виконання прямих службових обов’язків, скільки від продажу банківських послуг клієнтам – “впарювати” людям послуги банку повинні всі працівники та працівниці.

Суть нашої акції полягає у застереженні всіх людей, які хоч якось пов’язані з групою “Приват” та прізвищем Коломойського,  не очікувати  нічого хорошого від того, хто заради власного збагачення переступає через права своїх робітників та клієнтів. Компанії можуть мати відмінні назви і спеціалізуватися на різних сферах діяльності, але якщо у числі їх власників є Коломойський, можна із легкістю спрогнозувати, що дуже скоро у компанії будуть проблеми із персоналом, виплатою зарплатні та довірою клієнтів.

Система найманої праці та збагачення за її рахунок є відомою вадою нашого життя, але у поєднанні з систематичним порушенням всіх відомих трудових та споживчих прав, ця вада перетворюється на ракову пухлину, яка ще сильніше виснажує суспільство. Ми перманентно знаходимося у війні з капіталом, але компанії на кшталт таких, що належать Коломойському – наша першочергова мішень.

Автономна Спілка Трудящих http://avtonomia.net/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *