День взяття Бастилії біля стін МВС (Фото)

A9DZ5i3mRNe7LwBQJ7ZBjLPTIx1pCL-VcfxaNWymXJQ14 липня   ліворадикальні активісти за ініціативи  Автономної спілки трудящих провели акцію біля приміщенням МВС за адресою вул. Академіка Богомольця, 10. Таким чином вони відсвяткували День взяття Бастилії.

На думку демонстрантів, саме міліція є символом репресивної системи, що її у Франції 18 століття уособлювала Бастилія.  Учасники тримали плакати на захист свободи зборів та комікс про міліціонерів «Як безкарно  вбивати та грабувати».

Нагадаємо. В цей день у 1789 році натовп міської бідноти в Парижі штурмував і приступом взяв Бастилію – відому тюрму, символ репресивного режиму. На місці, розчищеному від уламків, поставили табличку: “Тут танцюють”. А штурм Бастилії став початком революції, яка поклала край монархії.

«Сьогодні в Україні теж є об”єкт, на який спрямована ненависть усіх прошарків населення: робітників і студентів, інтелігенції та дрібної буржуазії, селян і міських жителів, радикалів та аполітичних міщан. Це міліція. Вона уособлює собою режим, від якого втомилися всі, з усіма його рисами: репресіями, експлуатацією, бідністю, свавіллям щодо звичайних людей і безкарністю для поліцаїв та чиновників. І коли в Україні розпочнеться соціальний вибух, президент та члени уряду встигнуть вилетіти в бік державного кордону на своїх гелікоптерах, а головний удар прийдеться саме по “правоохоронцям”, які зараз вірою і правдою захищають нинішній стан справ і своє місце в ньому. Вони можуть убити 20-річного студента, пояснити судді, що той сам упав – і вийти на свободу. Вони можуть згвалтувати і ледь не до смерті забити дівчину і абсолютно не турбуватися про наслідки. Вони грабують людей на вулицях, катують, гвалтують і вбивають їх у міліцейських відділках. Вони охороняють привілеї капіталістів і чиновників – і правлячий клас їм вдячний: фінансування МВС з року в рік збільшується, на відміну від освіти чи охорони здоров”я.

Страх і ненависть до міліції в суспільстві настільки сильні, що ці емоції намагається експлуатувати буржуазна опозиція – яка сама нічим не відрізняється від правлячої партії. Навіть неонацистські молодики, чиїм політичним ідеалом є поліцейська диктатура, заявляють, що і вони проти міліції – хоча це не заважає їм при потребі ховатися за спини поліцаїв або навіть вступати з ними у взаємовигідну співпрацю. Нам розказують, що “міліція з народом” – але ми знаємо, що вовки не можуть бути заодно з вівцями, а тюремники – з арештантами. Проблема не в окремих “перевертнях у погонах”, а в самих погонах, хто би їх не начепив.

Ми святкуємо День взяття Бастилії на порозі МВС не для того, щоб когось налякати або закликати “виправитись”: це просто повторення шкільного уроку про роль мас в історії. Вона настільки важлива, що часто це виявляється неприємним сюрпризом для панівного класу», – написали організатори у запрошенні до акції.

2qGtrCwwtKxb18yGgqvdcA4UoaVhK7F2NZ07aiX4hoY A9DZ5i3mRNe7LwBQJ7ZBjLPTIx1pCL-VcfxaNWymXJQ fgx-n_xcU3crlmB0D-S04G6etwHgxi9yH3qakFam9Ug H8lVgMRcMc5BEEsRcA_JCRDN0Y6X4UTHITvgEbhx3uU -Oy0MZyN6jQQwdnK4yoop5gBVjZW_DSo8Qrj9bb0GBM R5Ned7JH_zj9rEr7ss8BjV5pgCnB73PXX741sc3yTSs sc1TAYMF8Pg7fe68beZjdpgo-6MR5Lbuq4iS27PGVqc w5fdesdoZzwU8mQmUaEWNG6SU8qesCiBJALTIpVybnM XfEv_VfqW71mGcFtpxsFqIid6zCITfA0WrbJk_Han7M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *