АСТ пікетувала офіс Партії регіонів (фото)

25 вересня активісти Автономної спілки трудящих провели пікет під головним офісом правлячої Партії регіонів. Головною темою пікету були законопроекти, винесені членами цієї партії: новий Трудовий кодекс, який значно погіршить становище найманих працівниць, і низка законопроектів, які ліквідують світську державу в Україні. Крім того, ця політична сила відзначилась наступом на свободу зібрань: партія підтримує законопроект, розроблений головою МВС, який обмежить право на мирний протест. Активістам перешкоджають проводити акції вже сьогодні – хоча іноді їм вдається захистити свої права.

Під час акції з офісу вийшла партійна співробітниця, яка спитала в активістів, “почому” вони стоять. Очевидно, за всіма масовими заходами, на які Партія регіонів (як і інші парламентські партії) збирає масовку за гроші або адміністративним примусом, партійці забули, що існують і інші мотиви для виходу на акцію протесту – наприклад, класовий інтерес.

За активістами спостерігали одразу кілька “операторів у цивільному”, група охоронців і відділення “Беркуту”.

Наводимо нижче фото з акції та текст листівки, яка розповсюджувалась під час пікету:

1

2

Правляча партія послідовно перетворює країну на трудовий табір підвищеної духовності. Амністії ми не дочекаємось, підмазуватись до начальства немає сенсу, і єдиний спосіб вибратись – це самоорганізуватись і чинити запеклий опір адміністрації.Депутати ніяк не вгамуються з проектом Трудового кодексу, хоча, здавалось би, суспільство давно вже доволі чітко висловилося з цього приводу. З наполегливістю, гідною кращого застосування, «регіонали» Олександр Стоян і Ярослав Сухий знову подали до Верховної Ради проект – після того, як остання його версія була знов розкритикована журналістами, профспілками та лівими активістами. Звідти прибрали найбільш обурливу норму про локаут – тепер власникам підприємств таки не дозволять виганяти працівників на вулицю, щоб придушити трудовий протест. Але залишились інші норми, які значно погіршать життя для всіх найманих працівників і працівниць.
  • Згідно з ч.2 ст.118 капіталісти зможуть звільняти одиноких матерів з дитиною до 15 років – зараз це неможливо.
  • Ст.104 дозволяє звільнити працівника за розголошення «комерційної або іншої захищеної законом інформації» без суду і слідства, причому «комерційною таємницею» можуть назвати і розмір зарплатні на підприємстві.
  • Звільнення загрожує і тим, хто відмовиться робити щеплення – незалежно від особистих переконань чи медичних протипоказань (ч.3 ст.105).
  • Нікуди не ділася норма про встановлення відеоспостереження за працівниками (ч.1 ст.28): поки що закон забороняє це робити.
  • Якщо працівник входить до профспілки, то його не можна звільнити без її дозволу – але новий Трудовий кодекс дозволить представникові адміністрації сидіти на таких засіданнях профспілки і тиснути на працівників психологічно (ч.2 ст.122). Крім того, ч.3 ст.13 дозволяє роботодавцю самостійно приймати власні нормативні акти, встановлюючи «особливий режим» на підприємстві.

Щоби громадяни не дуже засмучувались такими перспективами, влада приготувала для них і розважальні номери: законопроект №3143, внесений «регіоналом» Юрієм Мірошниченком, введе в штатний розклад армії та міліції капеланів – полкових священиків. Спроба замінити «червоні кутки» на «кутки українознавства» в 1990-х роках виявилася мертвородженою, колишнім політрукам погано вдається освоїти основи «наукового націоналізму» – тому тепер їм допомагатимуть християнські душпастирі, які за свою нелегку працю отримуватимуть пільги та спецпенсії. Ми зможемо бути спокійними: тортурами, вбивствами, грабунками та гвалтуванням займатимуться міліціонери, які отримали на це благословення батюшки, причастилися та сповідалися. Така міліція нам потрібна!

Якщо когось це не влаштує, Партія регіонів потурбувалась і про таких людей: право на проведення акцій протесту послідовно урізають. Влада явочним порядком встановлює «спецзони», в яких забороняє проводити будь-які заходи всупереч власним законам. Уже зараз ідуть судові процеси проти людей, які все-таки виходять на вулиці, а попереду – прийняття законопроекту, розробленого міністром внутрішніх справ, який ще більше обмежить право на мирний протест.

Для нас усі парламентські партії є однаково огидними. Всі вони обслуговують інтереси правлячого класу, є його частиною і допомагають чиновникам та буржуям тримати трудящих в узді. Це стосується і «проєвропейської опозиції», і нацистів-«свободівців», і пригодованих псевдокомуністів. Але найбільш шкідлива для населення на даний момент саме правляча Партія регіонів. Від неї йде вал законодавчих ініціатив, спрямованих на подальше пригнічення трудящих і побудову теократичної буржуазної диктатури – і водночас саме ця партія має найбільше можливостей для втілення своїх хворобливих фантазій. Тому зараз ми пікетуємо саме Партію регіонів – саме вона сьогодні є найбільш небезпечною для робітників і робітниць політичною силою.

Нас не влаштовують людожерські закони, навіть у трохи «покращеному» стані. Ми вимагаємо відкликання перерахованих законопроектів. Замість цього пропонуємо власну програму покращень:

Робочий тиждень – 30 годин!
Пенсійний вік – 50 років для чоловіків і жінок!
Рівний доступ до безкоштовної якісної освіти та охорони здоров’я!
Мінімальна зарплатня на рівні реального прожиткового мінімуму!
Підприємства – під управління трудових колективів!
Заборона пропаганди релігії, спрямованої на дітей і дорослих!
Безумовне право на вуличний протест!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *