Студентів зганяють на примусові роботи в село

1214 жовтня о 8.00 освітній синдикат Автономної Спілки Трудящих та студентська профспілка “Пряма Дія” пікетуватимуть Національний Університет Біоресурсів і Природокористування на вул.  Ломоносова 65.  Активісти блокуватимуть вивезення студентів на примусову “практику”. Серед вимог – забезпечити гідні умови проживання та відмінити примусові роботи. Якщо таких умов забезпечити неможливо, адміністрація не має права відправляти туди першокурсників, серед яких більшість – неповнолітні.

Національний Університет Біоресурсів і Природокористування відправляє першокурсників на практику в сільське господарство, де адміністрація змушує виконувати нефахові, неоплачувані роботи, які до того ж не мають відношення до навчального процесу. Студентів залякують незарахуванням практики та проблемами на сесії, якщо хтось відмовиться працювати або буде скаржитися.

На господарстві студентів заселяють у гуртожитки без опалення, постійної подачі гарячої води та електроенергії. Користуватися побутовими електроприладами та обігрівачами заборонено, туалет розташований на вулиці. В таких умовах практику проводитимуть аж до грудня.

Серед робіт, до яких залучають студентів – прибирання території, розвантаження машин, миття вікон, чистка обладнання, заготівля овочів та побілка стін. Також студентів не забезпечують харчуванням.

Адміністрація університету не заперечує цього і навіть додає, що такі умови необхідні, аби виховати зі студентів людей. Мовляв, у нас тут не Європа. При цьому студентам забороняють скористатися правом самостійно обрати місце проходження практики. Також заборонено розповідати про умови університетської практики стороннім особам.

Крім того, в дані жахливі умови відправляють і викладачів, що мають супроводжувати студентів на практиці. Викладачам також не виділяють гроші на відрядження та на проїзд, отже вони фактично мають оплачувати своє перебування на практиці власним коштом. Втім, викладачі також побоюються адміністрації, яка за їх словами, може їх звільнити або зменшити години педнавантаження.

Контактні номери:

0632031302 – Саша

0934947361- Богдан

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *