Синдикалісти знову пікетували Верховну Раду

14res24.10.2013 активісти Автономної Спілки Трудящих та інших організацій протестували під Верховною Радою проти ухвалення законопроекту № 2508а „Про свободу мирних зібрань”, черогового наступу правлячого класу на права людей, який поховає свободу протестів в Україні.

В той же самий час біля Верховної Ради проходив мітинг, на якому молоді люди з символікою „Партії Регіонів” та Євросоюзу виступали під лозунгами „Yes ЄС!” та вимагали гідних, європейських стандартів життя. Після закликів активістів АСТ, звернених до цих молодих людей, вставати на радикальний шлях добуття власних прав та пропозиції ставати під анархістські прапори, було чути схвальні відгуки. Дехто навіть перейшов з табору молодих прихильників „ПР” під чорний прапор.

 Крім того, на вході до майдану біля Верховної Ради активістів відмовилися пропускати співробітники міліції, мотивуючи це тим, що площа перед парламентом є закритою для простих громадян територією.

На акції активісти АСТ наголошували на тому, що в даний час наявний широкомасштабний наступ правлячого класу на права та інтереси простих людей, одним з елементів якого є намір правлячої партії та „опозиції” ухвалити законопроект № 2508а. Влада через свої законодавчі ініціативи (Трудовий кодекс, клерикальні законопроекти) бажає перетворити Україну на трудовий табір підвищеної духовності, ну а для тих, хто буде активно виступати проти узаконення трудового рабства, клерикалізації та інших шкідливих для суспільства речей, влада підготувала проект закону № 2508а, який нівелює право на мирні зібрання та позбавить суспільство в мирний спосіб висловлювати свій протест.

0

Нагадаємо, за законопроектом № 2508а передбачається обов`язок повідомляти органи влади про мирне зібрання за 48 годин. Ми розуміємо, що за 48 годин влада через свої кишенькові суди встигне заборонити будь-яке небажане для неї мирне зібрання. Натомість в даний час при проведенні мирних акцій згідно з рішенням Конституційного суду України N 4-рп/2001 від 19.04.2001, ми можемо повідомити владу у „прийнятні строки”. На практиці дану оціночну категорію ми можемо тлумачити на свою користь і стверджувати, що для нас „прийнятним” є, наприклад, строк у дві години. Більше того, в Україні на даний час відсутня відповідальність за відсутність повідомлення органів влади про проведення мирного зібрання.

Також законопроект №2508а уможливить судову заборону мирних акцій в будь-який час, натомість за нині діючим законодавством позовна заява, яка надійшла від органів влади в день проведення заходів або після цього, залишається без розгляду.

В разі ухвалення законопроекту № 2508а значно зросте застосування до протестувальників ст. 382 Кримінального кодексу України за „умисне невиконання рішення суду” в тому випадку, якщо люди зберуться всупереч забороні проводити мирні зібрання. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 8500 до 17000 грн. або позбавлення волі на строк до трьох років. Також почастішають випадки затримання та притягнення протестувальників до відповідальності за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення – за “злісну непокору законній вимозі працівника міліції”.

Ми ні в якому разі не можемо допустити ухвалення законопроекту № 2508а!

Фото:

1res
Активісти намагаються потрапити під стіни Верховної Ради, де мав відбутися пікет.
2res
Працівники міліції брешуть, що мають повноваження не пускати відповідального за акцію під Верховну Раду, адреса якої зазначена у повідомленні до КМДА.
3res
Активісти розпочинають пікет прямо на проході до закритого простим людям майдану Верховної Ради.
5res
Активісти пояснюють вірянам небезпеки закону про мирні зібрання.
11res
Активісти знайшли спосіб обійти міліцейські кордони та продовжили пікет вже під Верховною Радою.
9res
Активіст наголошує, що закон про мирні зібрання – одна з декількох агресивних ініціатив влади щодо перетворення України на концентраційний табір підвищеної духовності.

13res

8res
Автономна Спілка Трудящих в широкому сенсі розділяє більшість “європейських цінностей”, виставлених на мітингу “Партії Регіонів”, наприклад такі, як соціальна справедливість, гендерна рівність, економічне процвітання, свобода слова тощо.
12res
Активістам вдалося зайняти “трибуну” мітингу “Партії Регіонів”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *