Перемога в битві за вільний інтернет

У ЗМІз`явилася інформація про те, що Мінюст відмовився реєструвати нові Правила здійснення діяльності у сфері телекомунікацій (діяльність з надання послуг з доступу до Інтернет). Дані правила, раніше схвалені рішенням НКРЗІ від 16.07.2013 № 445, були затверджені на засіданні Комісії 10.12.2013.

Нагадаємо, згідно з даними Правилами передбачався обов`язок провайдерів “За власні кошти встановлювати на своїх телекомунікаційних мережах технічні засоби, необхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів, і забезпечувати функціонування цих технічних засобів, а також у межах своїх повноважень сприяти проведенню оперативно-розшукових заходів та недопущенню розголошення організаційних і тактичних прийомів їх проведення. Оператори телекомунікацій зобов’язані забезпечувати захист зазначених технічних засобів від несанкціонованого доступу.”

Автономна Спілка Трудящих першою звернула увагу на дану шкідливу ініціативу влади, яка залишилася непоміченою громадськістю, та привернула увагу широких мас до невідворотних негативних наслідків даного антинародного документа. 25 грудня АСТ провела акцію проти реєстрації Мінюстом зазначених Правил.

Нагадаємо, за останній рік це вже не перша перемога трудящих в битві за свободу Інтернету, – в червні 2013 після релізу АСТ та подальшої шквальної критики вдалося поховати законопроект про цензуру в Інтернеті.

Автономна Спілка Трудящих і надалі буде моніторити шкідливі ініціативи влади, спрямовані на обмеження прав трудящих, зокрема, – обмеження прав на вільне використання Глобальної мережі та вільного обміну інформацією.

Як ми з вами переконалися в черговий раз, моніторинг діяльності влади та масована критика дій правлячого класу має своїм результатом те, що влада відступає в прагненні обмежити права простих людей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *