Майбутній віце-прем’єр хоче саджати в тюрму за аборти

АСТ звертає увагу на те, що ймовірний віце-прем`єр України у новому уряді, свободівець Олександр Сич був одним з ініціаторів законопроекту про заборону абортів в Україні.

Нагадаємо, 05.04.2013 ВО «Свобода» запропонувала законопроект № 2646-1, що забороняє не тільки аборти, але і дискусії про них. Праворадикали збиралися ввести кримінальну відповідальність як для жінки, так і для лікаря — ув’язнення строком від 3 до 7 років — за проведення аборту. За висловлення сумніву в тому, що ембріон є людиною, та «популяризацію» абортів передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподаткованих доходів громадян (850-1700 грн.).

Даний законопроект був спрямований на порушення репродуктивних прав громадян України, оскільки обмежував доступ до інформації та безпечних заходів регулювання народжуваності, фактично вводив цензуру та ускладнював життя жінок.

Детальніше про законопроект

АСТ рішуче виступала проти ухвалення даного законопроекту.

Даний законопроект викликав обурення громадськості. Зокрема, було проведено низку прочойс-акцій.

Зрештою, завдяки громадському тиску вдалося уникнути ухвалення даного законопроекту.

Олександр Сич також відзначився моралізаторськими коментарями відносно свого законопроекту:

“Жінка має право не вагітніти. Хай не вагітніє. Хай веде упорядкований спосіб життя. Хай планує свою родину. Впорядкування цього питання в законодавстві і жорсткі умови щодо проведення або непроведення абортів змусять до цього ставитись відповідальніше”

“Я не працюю у правоохоронних органах і я не знаю, як жінка може довести чи не довести… Але перш за все треба вести такий спосіб життя, щоб не потрапити під ризик зґвалтування. В тому числі, розпиваючи спиртні напої, перебуваючи у сумнівних компаніях”.

Джерело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *