АСТ провела акцію проти підвищення тарифів на опалення

5Київський осередок Автономної Спілки Трудящих продовжує кампанію проти підвищення вартості життя у столиці. У понеділок, 28 липня, о 9:30 ранку відбулося пікетування Національної комісії державного регулювання у сфері комунальних послуг (НКРКП).
Активісти звернули увагу на те, що через конфлікти всередині правлячого класу (між Київенерго, що знаходиться у власності Ахметова, урядом і “Нафтогазом України”), крайніми виявилися прості трудящі. Приватизація комунальних підприємств-монополістів та їх орієнтація на отримання прибутку, непрозорість формування “економічно обгрунтованих тарифів” лише призводять до погіршення інфраструктури та викачують гроші з населення.
Попри те, що рівень оплати киянами гарячої води та опалення склав 101% у період з січня по травень, внаслідок корупційних схем на вищих рівнях гроші осідають у кишенях чиновників. Замість того, щоб розібратися з проблемами власної бюрократії, “Київенерго” вдається до шантажу, то відключаючи освітлення на вулицях житлових кварталів, то залишаючи мешканців Оболоні, Троєщини та інших районів столиці взагалі без гарячої води.
На цьому фоні, підвищення тарифів на холодну воду у два з половиною рази, і на півтора рази — на гарячу, вкупі із пониженням нормативів температури виглядає знущанням. Разом із подорожчанням газу, електроенергії, опалення, а в майбутньому — комунальних послуг та проїзду в громадському транспорті, це cтало ще одним показником погіршення умов та подорожчання вартості життя простих киян. При цьому ціни на інші товари і послуги також зростають – за півроку рівень інфляції склав 12%, тоді як реальні доходи трудящих падають: зарплати не зростають, державні виплати також (протягом цього року уряд не має наміру піднімати прожитковий мінімум, який є основою для обчислення не лише зарплат бюджетників, пенсій і стипендій, а й субсидій на ті ж таки комунальні послуги, так розрекламованих чиновниками).
Ця акція продовжує серію пікетів установ, відповідальних за зубожіння мешканців столиці. 7-го липня Автономна Спілка Трудящих та громадські активісти провели пікетування центрального офісу “Київенерго”.
Список вимог від АСТ-Київ, презентований на акції, такий:

1. Скасування підвищення всіх комунальних тарифів.
2. Повернення гарячої води до осель киян і киянок.
3. Безкоштовна, без обмежень та бюрократичних процедур, установка лічильників тепла киянам.
4. Залучення трудових колективів та низових організацій до процедури формування комунальних тарифів і взагалі до управління підприємствами галузі. В перспективі — перехід до нульових тарифів та повної оплати комунальних послуг з бюджету.

11
12

13

14

One Comment on “АСТ провела акцію проти підвищення тарифів на опалення”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *