Київ. Марш на захист репродуктивних прав жінок

mater27 червня в Києві пройшла демонстрація проти антиабортного законодавства, ініційована феміністичною спільнотою. У пішій ході з Поштової площі до спаленого ультраправими кінотеатру «Жовтень» взяли участь до ста осіб. Вони несли плакати та вигукували гасла на захист права жінок самостійно розпоряджатися своїм тілом. Разом із феміністками у демонстрації взяли участь активістки та активісти Автономної спілки трудящих та інших анархістських ініціатив та організацій.

Нагадаємо, два роки тому АСТ, у співпраці із іншими анархістськими групами та феміністською спільнотою, проводила кампанію «За бажаних дітей». Цю кампанію було спрямовано поти антижіночої політики уряду «регіоналів» та законодавчих ініціатив вітчизняних правих. Нині естафету реакції підхопили «радикали» Ляшка, намагаючись правопопулістською демагогією завоювати прихільність найбільш консервативних виборців, що раніше віддавали свої голоси за ВО «Свободу» і «Регіоналів».

Анонсований «радикалом» Мосійчуком законопроект є свідомою спробою обмежити права та свободи громадян та служить інтересам влади і капіталу.

Посилання на матеріали про кампанію за «За бажаних дітей» (2013 рік):

АСТ: Штрафи замість дискусій, нари замість дитсадків

Жінки, сім років тюрми і сталіністи зі “Свободи”

Акції «ми за бажаних дітей» відбулися у Києві, Львові, Кракові

Вішалки проти заборони абортів (ФОТО)

Киев. Акция за репродуктивные права женщин (ФОТО)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *