Промова представника АСТ з першотравневого мітингу

14Нинішній уряд, встановлений завдяки зусиллям Майдану, неспроможний модернізувати Україну навіть в рамках шляху капіталістичного розвитку. Він не здатен подолати ані корупційно-бюрократичний лад, що панує в суспільних установах усіх рівнів, ані бюджетну кризу, що перекладає наслідки дефіциту на трудяще населення, ані безнадійний стан відсталої уркаїнської економіки, що руйнує будь-які надії на процвітання, ані вирішити проблеми війни, що губить життя тисяч наших братів і сестер.

Ніяких надій на те, що будь-який новий уряд впорається з цими задачами, немає. Немає й особливих надій на реформістський шлях розвитку, а варіанти фашизму та військових диктатур й годі розглядати. Правлячий клас буржуазії та її кишеньковий державний апарат не зацікавлені в розбудові країни. Останні півтора року наочно демонструють, наскільки їм чхати на пересічних людей і як їм небайдужі власні гаманці. Рівень життя невпинно погіршується, а прибутки багатіїв при владі лише зростають. При чому можновладці мають нахабність виправдовувати своє паразитування на зубожінні народу війною.

Навряд чи такий стан речей задовольнить людей, які ще віднедавна були готові відчайдушно боротися за зміни попри будь-які загрози, і нині на самому ентузіазмі протистоять російській військовій агресії. Нині лише ми самі здатні визначити долю нашого суспільства.

Ми впевнені, що терпіння українського суспільства не буде безмежним, а його воля до кращого житя і нещодавній революційний досвід не дозволять спокійно споглядати те, як нова контрреволюційна влада роздягає його до нитки. Головне питання у тому, в якому напрямі буде вивільнено суспільний гнів.

Ми не тішимося надіями на те, що українським трудящим вдасться в найкоротший термін побудувати анархо-комуністичне суспільство. Боротьба буде ще жорсткішою за ту, що мала місце під час кульмінації Майдану. Проте наші ідейні попередники – українські махновці та іспанські FAI-CNT, переживаючи ще гірші часи, спромоглися дати світові приклади дійсної прямої демократії, комуністичного виробництва та нової якості суспільного життя.

Ми переконані, що єдиний можливий шлях для гідного життя і процвітання в сьогоднішній Україні – це анархістська революція, яка виб’є владу з рук буржуазії та експропріює засоби виробництва. Лише суспільний контроль над економікою та прийнняттям рішень без посередників здатні дати нам те, чого не дасть жодна влада.

За експропріацію та осуспільнення засобів виробництва!

За вільне, бездержавне суспільство загального добробуту і процвітання!

3 Comments on “Промова представника АСТ з першотравневого мітингу”

  1. “Проте наші ідейні попередники – українські махновці та іспанські FAI-CNT, переживаючи ще гірші часи, спромоглися дати світові приклади дійсної прямої демократії, комуністичного виробництва та нової якості суспільного життя”.??? При всій повазі до Нестора Махна, думаю, що він би й сам здивувався таким здобуткам. FAI-CNT увійшла до складу уряду із лібералами й соціалістами й допомогла їм програти іспанську революцію, зрадила ПОУМ.

    1. “При всій повазі до Нестора Махна, думаю, що він би й сам здивувався таким здобуткам.” – Андрию, ти про те, що насправді ніяких здобутків у побудові нового суспільного життя не було? Ти на це натякаєш?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *