КиївПрайд2015

lgbt_logo_largeКиївПрайд2015 — подія, що спрямована на утвердження ідеї рівності прав та свобод усіх людей і покликана боротися з дискримінацією в усіх її проявах. Автономна Спілка Трудящих цілковито підтримує цю ініціативу та братиме участь у її заходах — однак ми бажаємо прояснити кілька суперечливих питань.

Знаходячись в Україні в умовах російської імперіалістичної агресії, ми не можемо не звертати увагу на актуальні політичні питання. Ситуація із забезпеченням прав та свобод, у тому числі й у питанні прав ЛГБТК*, у Росії є набагато гіршою. Зрозуміло, що ми маємо опиратися розширенню територій та впливу путінського режиму, адже у цьому разі можливість відстоювати та розширювати права й свободи, безумовно, зменшиться . І вже зараз життя та долі мільйонів людей — усіх гендерних ідентичностей та сексуальних вподобань — зруйновано через війну, розв’язану сусідньою державою.

У той же час ми хочемо зауважити, що боротися за рівність, уникаючи питань класового пригноблення — украй непродуктивно. Справжня свобода неможлива без гендерної та сексуальної свободи. Та революція, яка встановить справжню свободу в усіх її проявах, відкине також державні рамки, капіталізм і націоналізм.

Піднімаючи веселковий стяг, ми утверджуємо інтернаціонал та міжнародну солідарність. Нам не потрібна поблажливість правих сил та визнання державного репресивного апарату. Більше того, апеляція до “національної єдності” — владного інструменту пригнічення — у перспективі лише ускладнить подолання дискримінації.

Марш Рівності — це також і Марш Різноманіття. Ми повністю підтримуємо це прагнення, і готові відстоювати його без огляду на тих, хто заперечує невід’ємне право людей бути різними, прикриваючись “мораллю”.

Закликаємо усіх небайдужих підтримати Марш Рівності та інші заходи КиївПрайду.
Інформацію можна переглянути на сайті – http://kyivpride.org

Нагадуємо, що за вимогою організаторів, необхідна попередня реєстрація. На кожен захід потрібно реєструватися окремо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *