28 жовтня. Київ. Запрошення на конференцію лібертарних лівих

Ситуація

Зараз ситуація в українському лібертарному русі далека від нормальної. Групи соціальних анархістів/анархісток та автономів/автономісток у різних регіонах – розпорошені та практично не координують свою діяльність між собою. Ми маємо брак кооперації та взаємодії, які могли б дати політичний ефект та посилити трудящі класи.

В той самий час частина лібертаріїв стає на праві та пробуржуазні позиції.  Ми стикаємося із тим, що частина лібертарних (лише за назвою) сил починає дрейфувати в напрямку толерантності до правих та пропагує консервативні та націоналістичні ідеї. Ми стикаємося із авторитарними практиками в окремих групах. Також не рідко можна спостерігати орієнтацією окремих  «анархістів» на більшовицькі чи соціал-демократичні мікропартії  та абсурдну пропаганду «лівої єдність» із сталіністами. Ганебною  є також участь партії Союз Анархістів України у виборах. Лідери організації в даній ситуації не просто відмовилися від принципів прямої дії, але і вступили у фактичний союз із Партією Регіонів. Ми впевнені, що подібні тенденції до союзів із консервативними, реакційними силами є шкідливими.

Парламентаризм , національна єдність та союзи із буржуазними лівими є неприйнятними для анархістів. Це шлях підтримки панівного класу та держави. Анархісти в таких умовах втрачають свою політичну самостійність, розчиняючись серед “лівих”, вони не мають власної публічної позиції, не приймають участі в суспільних процесах як окремий суб’єкт.

Для чого збиратися?

Нашою метою є координація спільних кампаній, інформаційної політики, видавництва друковних проектів, спільна позиція щодо актуальних питань національної та міжнародної політики, інших важливих проблем. Ми не пропонуємо створити організацію. Поки що ми хотіли б  досягти кооперації та взаємодії між групами і тільки за результатом цієї роботи побачити наскільки ми готові діяти, як загальноукраїнська сила.

Ми пропонуємо ряд питань для обговорення:

1)      Нестабільну зайнятість та погіршення умов найму в останні роки.  Можливості протидії.

 

2)       Парламентаризм, як несумісний із принципом прямої дії.

 

3)      Спільна інформаційна та культурна політика. Протидія консерватизму, шовінізму та іншим буржуазним ідеологіям. Спільна пропаганда та просвітницька діяльність.

 

Ми запрошуємо на конференцію лібертарних лівих , що стоять на політичних принципах антиієрархічності в організаційному будівництві, антиконсерватизм у культурі, та сповідують класовий підхід в аналізі суспільних  проблем.  Метою таких лібертаріїв має бути  емансипація людства та кожної окремої людини від держави, капіталу, авторитету. Це не означає, наприклад, що ми маємо відтерміновувати звільнення конкретних пригноблених груп на період після революції. Лібертарії мають обстоювати соціально-економічні права пригноблених тут і зараз.

 

Повідомляйте про своє бажання взяти участь у форумі за адресою inbox@avtonomia.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *