Вільна профспілка залізничників виступає проти підвищення цін на квитки

Після того, як АСТ заявила про небезпеку компромісу угодовського крила залізничних тред-юніонів із керівництвом “Укрзалізниці”, який полягав би в поступках вимогам профспілчан за рахунок підняття тарифів на пасажирські перевезення, Вільна профспілка залізничників України поширила заяву, в якій відмежувалася від подібних намірів. У заяві ВПЗУ солідаризується з іншими трудящими – товаришами по класу, вимагаючи задовольнити її вимоги за рахунок державного бюджету. Ми вітаємо таку позицію і сподіваємось на подальшу радикалізацію залізничників та висунення ними осмислених вимог, продиктованих класовим, а не вузьким корпоративним інтересом. Наводимо текст заяви ВПЗУ:

“Як стало відомо, Державна адміністрація залізничного транспорту “Укрзалізниця” розробила проект фінансового плану на 2013 рік, згідно якого заплановано підвищення пасажирських тарифів, на внутрішні перевезення. Тарифи будуть підвищені у два етапи — з 1 липня та з 1 жовтня. Рівень зростання відповідатиме 10% до попереднього тарифу, а середній зріст року складатиме 7,8%.

Вільна профспілка залізничників України заявляє: зростання цін на пасажироперевезення не вирішує фінансових проблем галузі. Крім того ми проти необґрунтованих підвищень тарифів на пасажироперевезення, через те що попит на наш вид транспорту існує в першу чергу через його доступність та безпечність.

В першу чергу “Укрзалізниця” повинна займатися поверненням компенсацій за перевезення пільгових категорій пасажирів та підвищувати попит на перевезення пасажирів залізничним транспортом, займатися оновленням та модернізацією рухомого складу та залізничного покриття та інфраструктури залізниці в цілому, унеможливити корупційні договори посередництва вантажоперевезень та забезпечення залізниці.

“Укрзалізниця” має бути соціально відповідальним підприємством у забезпеченні права громадян на вільне пересування.

Ми хочемо наголосити на тому, що кожного року “Укрзалізниця” не отримує в повному обсязі компенсації за перевезення пільгових категорій населення. Ця ситуація не може бути обґрунтуванням підвищенню цін. Заборгованість з компенсації не дає змоги своєчасно реагувати на ремонт та оновлення інфраструктури залізничного транспорту. В свою чергу, своєчасні виплати створять умови для модернізації та оновлення рухомого складу.

Без міри підвищуючи ціни на пасажироперевезення, дільці від реформи створюють умови для нерентабельності за кількістю пасажирів при перевезенні. Таким чином створюють формальні підстави для ліквідації та скорочення соціально важливих рейсів та маршрутів, що в свою чергу впливає на чисельність зайнятих робітників у залізничному транспорті. Важливим є збереження інфраструктури пасажирських перевезень в усіх куточках України!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *