АСТ пікетувала офіс Партії регіонів

20130622_112839_JuliaВ суботу, 22 червня, члени АСТ та інші ліві активісти провели пікетування офісу Партії регіонів у Києві на вул. Липській. Вони вимагали відмовитися від прийняття проектів Трудового кодексу та Закону «Про свободу мирних зібрань» – обидва законопроекти було написано депутатами від ПР.

Проект Трудового кодексу в нинішній редакції передбачає легалізацію локауту, звільнення одиноких матерів та цілу низку інших норм, спрямованих проти найманих працівників і виписаних в інтересах капіталістів. Законопроект «Про свободу мирних зібрань» доцільніше називати законом «Про несвободу зібрань» – саме так його охрестили ліві та ліберальні активісти. Під виглядом «законодавчого врегулювання» представники правлячої партії, співробітники Адміністрації Президента та міністр внутрішніх справ, які розробили законопроект, хочуть суттєво обмежити свободу зібрань в Україні, наблизивши ситуацію до російської. Зокрема, активістів зобов’яжуть подавати повідомлення про публічні акції за декілька днів до їх проведення, щоб їх встиг заборонити суд; до того ж, легалізуються більш суворі репресії щодо організаторів акцій. Обидва законопроекти в АСТ вважають спрямованими проти інтересів трудящих, на захист держави та капіталу.

Це не єдині ініціативи ПР подібного роду. Саме цій партії великого капіталу ми маємо подякувати за «медичну реформу», в ході якої закривають медичні заклади та скорочують штати медпрацівників, роздуваючи водночас штат бюрократів, а також за «реформу Укрзалізниці», яка зводиться до підготовки до приватизації прибуткових напрямів діяльності Укрзалізниці та добивання неприбуткових. Саме ця партія раніше проштовхнула й так звану «пенсійну реформу» – підвищення пенсійного віку та збільшення необхідного страхового стажу для отримання пенсії. Водночас, якщо спробувати згадати світлий бік діяльності Партії регіонів, то в голову приходить хіба що успішна зміна пір року – принаймні цей процес поки що відбувається нормально. Бажаючи бути об’єктивними, активісти вирішили віддячити ПР за це і скандували гасло: «Прошла зима, настало лето – спасибо Партии за это!».

На зв’язку між життям природи та діяльністю правлячої партії наголосила жінка, яка підійшла до пікету висловити обурення невдячністю активістів. Вона підкреслила, що почесного голову Партії регіонів Віктора Януковича благословив на президентство патріарх РПЦ Кірілл, і правління цієї політичної сили має всі ознаки особливої Божої благодаті. Зокрема, вона привернула увагу пікетувальників до того факту, що при правлінні «регіоналів» в Україні спостерігаються великі врожаї. Вони відповіли їй скандуванням: «Ні Бога, ні пана, ні націй, ні кордонів!», на що та обізвала членів АСТ сатаністами. Ті заявили, що культ Сатани сповідують також і Віктор Янукович разом з патріархом Кіріллом, але прихильниця Партії регіонів припустила, що це всього лиш плітки – однак швидко ретирувалася з місця подій. Учасники пікету не встигли розпитати її про її рід занять, однак усе видавало в ній представницю трудящих класів – незважаючи на те, що вона свідомо підтримує партію великої буржуазії.

Скориставшись нагодою, представник АСТ анонсував кампанію протесту проти офіційних святкувань 1025-ліття «хрещення Русі», які ПР планує здійснювати на державному рівні в другій половині літа. Цікаво, що режими, які здійснюють найбільш жорстоку диктатуру капіталу, при цьому зазвичай характеризуються великою набожністю, проводячи дуже консервативну політику в соціальних і гуманітарних питаннях. Проблемами «духовності» опікувались, зокрема, всі латиноамериканські хунти – в тому числі й ікона місцевих неолібералів Аугусто Піночет. Не є винятком і ПР та її почесний голова, ставленик великого капіталу. Тому актуально звучало гасло: «Спасибо правящему классу за президента-Пиночета!».

На пікеті йшлося про необхідність протестів проти найбільш шкідливих ініціатив правлячого класу на кшталт нинішніх. Це дає результати: попередній проект Трудового кодексу було відкликано саме внаслідок протестів лівих активістів. А нещодавно депутат від ПР Олійник, автор законопроекту про введення цензури в інтернеті, відкликав його, злякавшись хвилі незадоволення. Тому ми продовжимо наші протести, незважаючи на те, наскільки щедрим виявиться цьогорічний врожай: адже більшість українського зерна все одно вивозиться за кордон, а прибуток від цього отримує невелика жменька капіталістів.

Фото з акції

One Comment on “АСТ пікетувала офіс Партії регіонів”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *