Влада має негайно виконати власне рішення про скорочення робочого тижня

4-HourAgitУ серпні 2013 АСТ повідомляла, що народні депутати від „Батьківщини” Олександр Турчинов та Андрій Павловський зареєстрували у Верховній Раді законопроект про скорочення робочого тижня з 40 до 38 годин.

АСТ переконана, що тривалість робочого тижня в сучасній буржуазній державі Україні не має перевищувати 30 годин без скорочення заробітної плати.

Та втім, депутати з „Батьківщини”, які зараз мають всю повноту законодавчої та виконавчої влади в країні – а один з ініціаторів зниження тривалості робочого тижня Олександр Турчинов взагалі є в.о. Президента України, – можуть без жодних проблем прийняти зареєстрований ними в серпні законопроект.

У випадку, якщо про цей законопроект взагалі „забудуть” його ж автори, які наголошували на його важливості для соціальної сфери в Україні, ми можемо з цілковитою впевненістю стверджувати, що законопроект нардепів з „Батьківщини”, що знаходилися на той час в опозиції до Партії Регіонів, був банальним популізмом та спекуляцією на інтересах трудящих.

Ми більш ніж впевнені, що ініціатива зі скорочення робочого тижня до 38 годин буде проігнорована її ж авторами та не буде прийнята парламентом. Виправдань може бути багато – і те, що вона „не на часі”, і те, що в Україні впроваджуються заходи „жорсткої економії”. Або депутати „забудуть” її взагалі без жодних пояснень.

Це вкотре продемонструє суспільству, що в справі покращення життєвих умов трудящих не можна покладатися на буржуазних політиків.

Звільнити трудящих зможуть лише вони самі шляхом самоорганізації та боротьби за свої права!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *