Ультраправий віце-прем’єр буде закривати лікарні

such Член ультраправої партії “Свобода” Олександр Сич, як і прогнозувала АСТ, ввійшов до складу нового Кабінету Міністрів. На посаді віце-прем’єр-міністра він буде курувати, зокрема, гуманітарну політику держави та охорону здоров’я. Нагадаємо, ця людина належить до партії, чий проект “національної конституції” передбачає смертну кару за “українофобію” та диктаторську етноцентричну гуманітарну політику на користь “титульної нації”. Більше того, він написав законопроект, у якому пропонує ввести кримінальне переслідування за аборти та ввести цензуру: заборонити навіть  сумніви в тому, що ембріон є людиною. На питання, як бути жертвам згвалтувань, він відповів так: “Я не працюю у правоохоронних органах і я не знаю, як жінка може довести чи не довести… Але перш за все треба вести такий спосіб життя, щоб не потрапити під ризик зґвалтування. В тому числі, розпиваючи спиртні напої, перебуваючи у сумнівних компаніях”.

Поведінка новопризначеного урядовця на новій посаді показала, що він не лише прихильник цензури та ворог прав жінок, але й неоліберал. 14 березня Сич висловився за зняття мораторію на реорганізацію закладів охорони здоров’я, назвавши його “популізмом”. За його словами, мораторій заважає “оптимізувати”, тобто скорочувати видатки на цю галузь. “У підсумку, ми, з одного боку, продовжуємо витрачати мільйони на порожні ліжка, а з іншого боку, саме цих коштів не вистачає закладам охорони здоров’я для поліпшення ситуації в галузі», – сказав він.

Таким чином, можна зрозуміти, що Сич підтримує найбільш людожерський елемент медичної реформи Януковича-Акімової, а саме закриття “неефективних” лікарень, особливо в сільській місцевості. Цікаво, що будучи народним депутатом він всіляко засуджував цю реформу: «Як вчорашній голова обласної ради, а сьогодні народний депутат України, я й досі не можу сповна усвідомити сутності запропонованої медичної реформи, зрозуміти, як вона має покращити надання медичних послуг потенційним пацієнтам», – розповідав він ще минулого літа.

«Не мені це стверджувати, а скоріше відповідним фахівцям, однак, як сьогодні повідомляється, під прикриттям «реформи» у таких областях здійснювалося величезне зловживання бюджетними коштами», – додавав він. У цьому світлі зрозуміло, чому ультраправий політик раптово змінив позицію: адже тепер зловживати бюджетними коштами може він сам. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *