Люстрацією в МВС займуться прихильники нацистів та Януковича

lustraciaСьогодні, 18.03.2014 на сайті МВС з`явилася новина під заголовком «В МВС започатковують публічну процедуру кадрових призначень в областях».

Зокрема, в тексті новини зазначено, що „За словами Арсена Авакова, Єгор Соболєв запропонував до участі в процедурі з боку Люстраційний комітету, крім нього самого – від журналістського цеху Юрія Бутусова, а від правозахисних організацій Євгена Захарова. Міністр на цю пропозицію погодився.”

АСТ бажає нагадати громадськості про постаті „люстраторів”.

Так, Єгор Соболєв відомий підтримкою лідера неформального ультраправого угруповання С14 Євгена Карася („Вортекса”) в епізоді коли Карась в лютому 2013 прийшов на засідання Київради з ножем.

„Громадський активіст Єгор Соболєв став на захист Карася. Пояснив, що той ходить із ножем, щоб захищатися від фанатів Футбольного клубу “Арсенал”, бо сам є фанатом “Динамо”.

Сам Карась пояснив, що взяв ніж на засідання Київради аби “різати щербет”.

Нагадаємо, свою назву угруповання С14 дістало від відомих 14 слів расиста та неонацистського терориста Девіда Лейна. С14 відповідальне за численні напади та побиття лівих та профспілкових активістів.

На цьому контакти Соболєва з ультраправими не вичерпуються, – Соболєв також подавав клопотання на взяття на поруки Дмитра Різниченка, колишнього члена “Братства”, а зараз – активного пропагандиста ВО “Свободи”.

Що ж стосується Євгена Захарова, голови правління Української Гельсинської Групи з прав людини та Директора Харківської правозахисної групи, то варто пригадати епізод, що стався 19.02.2014 коли люди блокували виїзди з академії Внутрішніх Військ у Харкові з метою недопущення відправлення курсантів на придушення протестів в Києві. Під час блокування виїздів а академії „перший заступник начальника академії Володимир Пеньков і співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров намагалися вмовити людей “по-хорошому” звільнити проїзд. Захаров заявив, що дії протестувальників класифікуються як блокування режимного об’єкту, що переслідується за законом.

Крім того АСТ нагадує, що рік тому УГСПЛ розповсюдила невірну інформацію, начебто про те, що Вищий адміністративний суд України надав міськрадам право встановлювати строки для подання повідомлень про проведення мирних акцій.

Також Євген Захаров та УГСПЛ лобіювали прийняття репресивного законопроекту про мирні зібрання.

Як неодноразово наголошувала АСТ, ми рішуче виступаємо проти ухвалення будь-якого спеціального закону про мирні зібрання, адже навіть „найкращий закон” в цій сфері об`єктивно призведе до звуження існуючого обсягу прав громадян.

Отже, ми бачимо, ким насправді є новоявлені „люстратори”, які до останнього співпрацювали як з “опозиційними” нацистами, так і з “антинародною” владою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *