“Свободівець” самочинно встановлює культові споруди на дитячих майданчиках

DSC_0928Нещодавно член ультраправої партії ВО “Свобода” і колишній голова деснянскої РДА в місті Києві Петро Кузик розпочав несанкціоноване встановлення культових споруд на Троєщині та Лісовому масиві. Останній такий “пам’ятник” було безсоромно встановлено біля дитячого майданчику на вулиці Братиславській, між будинками 42 та 44/2. Відтепер культова споруда сумнівної якості – постійний супутник дитячого дозвілля.

Слід зазначити, що ніяких правовив підстав для будівництва у Кузика нема – робітники та їх наглядачі не мали для цього документального дозволу й стосовно усіх питань направляли до свого роботодавця. Також не було проведено ніякого опитування місцевої громади, чи згодна вона з таким безсоромним вторгненням культу в суспільний простір, і тим більше з розбещенням дітей. Такі дії, окрім того, що цинічно зневажають громадську думку, грубо порушують статтю 35 Конституції України. Нагадаємо:

Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров’я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа – від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова.

Ці культові споруди мають бути неодмінно демонтовані в інтересах захисту прав місцевої громади, морального та психічного здоров’я дітей, а Петро Кузик має відповісти за свої дії з агресивного нав’язування своїх релігійних переконань та протиправного будівництва на землі, що йому не нележить.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *